Начална страница

От Gabrovowiki


Онлайн енциклопедия на Габрово. Проект на Габрово - живият град и Габрово едно време
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg


Скъпи приятели на Габрово,


„Онлайн енциклопедия на Габрово” е вече пред вас. Тя беше създадена по проект на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, част от програма „Култура“ на Община Габрово. Проектът беше реализиран в подкрепа на кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата 2019.


Енциклопедията включва статии за личности, събития, обекти и др. от миналото и настоящето на града ни.


Това обаче е само началото.


Тепърва "Онлайн енциклопедия на Габрово" ще расте и ще се развива. Надяваме се, с вашите усилия. Всички габровци са добре дошли да дават предложения за новата енциклопедия и да ни изпращат материали. Нека всеки габровец се почувства съпричастен към създаването на най-големия досега онлайн проект за Габрово. Всеки може да изпраща свои идеи и коментари или авторски фотографии, документи, снимки от старо Габрово на имейл адрес gabrovoednovreme@gmail.com, които ще бъдат включени в енциклопедията.


Надяваме се един ден с общи усилия „Онлайн енциклопедия на Габрово” да се превърне в най-лесният, бърз и достъпен начин за габровци и гостите на града да достигат до най-голямата база данни за Габрово и габровци.


Проектът "Онлайн енциклопедия на Габрово" е посветен на петата годишнина от началото на историческата поредица "Габрово - живият град" с автори Даниела Цонева и Момчил Цонев и нейната първа книга „Имало едно време в Габрово“. Появата на онлайн енциклопедията отбелязва и 1 година от началото на първата Facebook страница за габровска история „Габрово - живият град“, която наскоро достигна 2000 почитатели.

"Габрово - живият град"


Последни страници

  1. Кварталите на Габрово
  2. Ябълка (квартал)
  3. Шумели
  4. Шести участък
  5. Чехлевци

Шаблон:Col-begin |- | Left column | Right column |}

Полезни връзки

Към съдържанието на енциклопедията
Пишете ни на info@gabrovowiki.com
Новинарски сайт Габрово Daily
Facebook страница "Габрово - живият град"
Клип "Щастливо Габрово"