Щастливо Габрово/Happy Gabrovo

От Gabrovowiki
Направо към: навигация, търсене
Щастливо Габрово/Happy Gabrovo, проект „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

"Щастливо Габрово/Happy Gabrovo" е името на клип за Габрово, който се създава по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“). Късометражният видеофилм за Габрово се създава по проект на Обществен комитет "Васил Левски" – Габрово и Момчил Цонев по програма „Култура“ на Община Габрово през 2014 г.

История

Клипът "Щастливо Габрово/Happy Gabrovo" се създава по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), в който до септември 2014 г. са създадени 1950 видеоклипове от над 150 страни, или общо 141 часа и 46 минути споделено щастие. Инициативата е част от проекта „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура, Община Габрово. Партньор на проекта е информационният сайт Габрово Daily.

„Най-щастливият“ видеофилм за Габрово ще бъде заснет по улиците на града, на най-популярните му места и ще представи пред габровци и гостите на града един позитивен поглед към градската среда и архитектура и културното ни наследство. Целта на видеофилма е да популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. В края на проекта видеофилмът ще бъде разпространяван свободно, за да се превърне в новата позитивна видео-картичка за Габрово, която не се нуждае от превод.

Източници

Габрово Daily