Щастливо Габрово/Happy Gabrovo

От Gabrovowiki
Направо към: навигация, търсене
Щастливо Габрово/Happy Gabrovo, проект „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

"Щастливо Габрово/Happy Gabrovo" е името на клип за Габрово, който се създава по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“). Късометражният видеофилм за Габрово e част от проект на Обществен комитет "Васил Левски" – Габрово и Момчил Цонев по програма „Култура“ на Община Габрово през 2014 г.

История

Клипът "Щастливо Габрово/Happy Gabrovo" се създава по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), в който до септември 2014 г. са създадени 1950 видеоклипове от над 150 страни, или общо 141 часа и 46 минути споделено щастие. Инициативата е част от проекта „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура, Община Габрово. Партньор на проекта е информационният сайт Габрово Daily.

„Най-щастливият“ видеофилм за Габрово ще бъде заснет по улиците на града, на най-популярните му места и ще представи пред габровци и гостите на града един позитивен поглед към градската среда и архитектура и културното ни наследство. Целта на видеофилма е да популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. В края на проекта видеофилмът ще бъде разпространяван свободно, за да се превърне в новата позитивна видео-картичка за Габрово, която не се нуждае от превод.

Източници

Габрово Daily