Gabroville

От Gabrovowiki
Направо към: навигация, търсене
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

Gabroville е първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра, която представя уникални факти и места, олицетворение на марката Габрово. Играта е достъпна на сайта Gabroville.com.

История

Gabroville е първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра, която представя уникални факти и места, олицетворение на марката Габрово. Играта е достъпна на сайта Gabroville.com. Gabroville е създадена по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“, получил подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г. Изпълнител е сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Автор на концепцията и проекта е Момчил Цонев.

Чрез анимация и на игрови принцип, в българска и английска езикова версия, ще бъдат представени най-уникалните, най-габровските факти и места, олицетворение на марката Габрово. Играта е в българска и английска езикова версия.

Проектът преосмисля уникалното в марката Габрово като история, културно наследство и памет на 155-те години Габрово град по нестандартен начин чрез езика на съвременните изкуства, чрез анимация и на игрови принцип.

Партньори

Медийни партньори на проекта са новинарският сайт Габрово Daily, Liternet.bg и информационният сайт "Културни новини".

Сайтът Gabroville.com е част от портала за Габрово и габровци Gabrovo.net.

Източници

Gabroville