ЗГПУ

От Gabrovowiki
Обща информация
Дейност Графични и периферни устройства
Телефон +359 66 800926, +359 66 800925
Адрес 5300 Габрово, ул. "Любен Каравелов", № 20
Уебсайт www.zgpu.com
Електронна поща info@zgpu.com
Основаване 1986
Управител(и) -
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

Заводът за графични и периферни устройства (ЗГПУ) е създаден през 1986 г.

Обща информация

Заводът за графични и периферни устройства (ЗГПУ) е създаден през 1986 г.

Производство

Понастоящем ЗГПУ развива следните дейности: Разработка, производство, търговия и сервиз на фотоелектрични растерови и кодови преобразуватели на ъглови премествания (ФРП, ФКП, енкодери); Разработка и производство на сензори на Хол; Разработка, производство, търговия и сервиз на плотери – пишещи, режещи и гравиращи; Разработка, производство, търговия и сервиз на вибрационни бункерни захранващи устройства(вибробункери), вибрационни линейни транспортьори и ориентираши системи; Производство на прецизни съединители – мембранни и силфонни; Производство на силови съединители.

Сред продуктите и услугите на ЗГПУ са: Фотоелектрични растерови и кодови преобразуватели на ъглови премествания (енкодери), намиращи приложение като измервателни средства, в автоматизацията на технологични линии и процеси, и в машини с CNC управление; Мембранни и силфонни съединители; Професионални плотери формат А0 – пишещи, режещи и гравиращи; Вибрационни бункерни захранващи устройства и вибрационни линейни транспортьори; Датчици на Хол.

Дестинация Успех

Константин Василев от ЗГПУ е един от 20-те съвременни габровски предприемачи, които се включиха с видеоинтервю в проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма "Младежки дейности" с финансовата подкрепа на Община Габрово. Гледайте видеоинтервюто в сайта biz.gabrovo.net.

Източници

www.zgpu.com