Мехатроника

От Gabrovowiki
"Мехатроника" АД
Обща информация
Дейност Автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти
Телефон +359 (66) 817 514, +359 (66) 817 512
Адрес 5301 Габрово, ул. "Райко Даскалов" № 7
Уебсайт www.kombis.net
Електронна поща mechatronica@sts.bg
Основаване 1961
Управител(и) Мирослав Хинков
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

"Мехатроника" АД произвежда автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти.

Обща информация

„Мехатроника” АД е основана през 1961 г., с цел решаване на комплексни технологични проблеми в машиностроенето, електрониката, химията, леката промишленост. Нейните съоръжения осигуряват съвършени екологични технологии, икономия на енергия и горива, гъвкаво и надеждно управление на процесите. Осъществена е симбиоза между електроника и машиностроене – възниква направлението „Силова електроника”.

До 2000 г. Мехатроника е лидер на Балканите в производството на съоръжения за индукционно нагряване с приложение за топене на черни и цветни метали и сплави, за обемно нагряване на метали при пластично горещо обработване; уредби за диелектрично заваряване на пластмаси; ултразвукови съоръжения за почистване на детайли.

След 2000 година промяната в пазарната ситуация в България и региона налага бързо пренасочване на усилията и фирмата започва разработка и производство на уникално оборудване – автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти.

Днес Мехатроника е модерно оборудван завод, с възможности да решава различни проблеми в областта на индустрията за опаковки.

„Мехатроника“ АД е част от „СТС Инвест Холдинг“.

Производство

Автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти.

Дестинация Успех

Мирослав Хинков от "Мак" АД е един от 20-те съвременни габровски предприемачи, които се включиха с видеоинтервю в проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма "Младежки дейности" с финансовата подкрепа на Община Габрово. Гледайте видеоинтервюто в сайта biz.gabrovo.net.

Източници

www.kombis.net