Терахим

От Gabrovowiki
Обща информация
Дейност Производител на преформи и пластмасови опаковки
Телефон +359 66 810310
Адрес 5300 гр. Габрово, ул. "Бодра смяна" 21
Уебсайт www.terrachim.com
Електронна поща terrachim@terrachim.com
Основаване 1997
Управител(и) -
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

Фирма Терахим 97 АД е създадена през 1997 г. и е един от водещите производители на преформи и бутилки от ПЕТ материал в България и региона.

Обща информация

Фирма Терахим 97 АД е създадена през 1997 г. и е един от водещите производители на преформи и бутилки от ПЕТ материал в България и региона. Фабриката е разположена в две производствени бази в Габрово, където има инсталирани 9 машини 'Husky' - 2 HyPet и 7 Index системи. Инсталирана е и издувна техника от водещи производители на такова оборудване като ADS, Kosme и Nissei ASB.

Капацитетът на фабриката е 500 милиона преформи годишно, като продуктовата гама варира от 10 гр. до 123 гр. преформи. Продукцията се доставя до някои от най-големите производители на бира, минерална вода, напитки и фармацевтични продукти.

Терахим 97 АД е сертифицирана съгласно стандарта ISO 9001:2000 и притежава собствена лаборатория за контрол и поддържане на високото качество на продукта.

Производство

Терахим 97 АД е специализирана в производството на преформи и пластмасови опаковки (PET, полиетилен, PVC, по-липропилен) за хранителната и фармацевтичната промишленост.

Пазари

Около 30% от продукцията се изнася за Гърция, Румъния, Македония, Унгария, Хървтска, Словакия и Албания.

Дестинация Успех

Добрин Байрактаров от "Терахим 97" АД е един от 20-те съвременни габровски предприемачи, които се включиха с видеоинтервю в проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма "Младежки дейности" с финансовата подкрепа на Община Габрово. Гледайте видеоинтервюто в сайта biz.gabrovo.net.

Източници

www.terrachim.com