Технолес

От Gabrovowiki
Обща информация
Дейност Производител на банцингови ленти, дървообработващи инструменти и машини за поддръжка и сервиз на банцигова лента
Телефон +359 66 800 822, +359 66 800 823, +359 878 800 162
Адрес 5300 гр. Габрово, ул. Негенска 2
Уебсайт www.tehnoles.com
Електронна поща tehnoles@gmail.com
Основаване 1991
Управител(и) -
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

Фирма „Технолес“ ООД е създадена от Хараламби Богданов през 1991 г. Произвежда банцингови ленти, дървообработващи инструменти и машини за поддръжка и сервиз на банцигова лента.

Обща информация

Фирма „Технолес“ е създадена от Хараламби Богданов през 1991 г. като ЕТ „Богданов”. Първоначално започва своята дейност с търговия на инструменти, счетоводни услуги и внедряване на счетоводни продукти. Натрупаният през първите години дейност капитал Хараламби Богданов влага в своята идея за производство на банцигови ленти за рязане на дърво. През лятото на 1993 г. в малък гараж са произведени първите количества лента.

През 1994 г., като правоприемник на ЕТ „Богданов” се регистрира „Технолес” ООД . Производството на банцигови ленти постепенно се разширява. Усвоява се производството на нови дървообработващи инструменти - циркулярни и гатерни триони, ножове за абрихт машини.

През 1998 г. започва проектиране и строеж на нова производствена сграда, която е въведена в експлоатация в средата на 2000г., след което фирмата инвестира в нови мощности и започва производството на машини за поддръжка и сервиз на банцигова лента, както и производство на отрезни ленти. Три години по-късно е създадена и първата в България челно-искрова машина за заваряване на банцигова лента.

През 2004 г. фирмата преминава към използването на стомани от водещи световни производители. Към този момент доставчици на лентови стомани са Бьолер Удехолм, Сандвик, Тисен Круп.

Производство

Произвежда банцингови ленти, дървообработващи инструменти и машини за поддръжка и сервиз на банцигова лента.

Дестинация Успех

Станислав Богданов от "Технолес" ООД е сред съвременните габровски предприемачи, които се включиха с видеоинтервю в проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма "Младежки дейности" с финансовата подкрепа на Община Габрово. Гледайте видеоинтервюто в сайта biz.gabrovo.net.

Източници

www.tehnoles.com