Gabroville

От Gabrovowiki
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

Gabroville е първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра, която представя уникални факти и места, олицетворение на марката Габрово. Играта е достъпна на сайта Gabroville.com.

Обща информация

Gabroville е първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра, която представя уникални факти и места, олицетворение на марката Габрово. Играта е достъпна на сайта Gabroville.com.

До момента играта Gabroville е представила единствената по рода си планета Габрово, един от най-смешните музеи Дом на хумора и сатирата, габровския Карнавал, първия у нас музей на открито ЕМО "Етър", клипа „Щастливо Габрово“. Очакват се нови нива на играта Gabroville през 2016 г.

Gabroville е създадена по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“, получил подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г. Изпълнител е сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Автор на концепцията и проекта е Момчил Цонев.

Играта е в българска и английска езикова версия.

Проектът преосмисля уникалното в марката Габрово като история, културно наследство и памет на 155-те години Габрово град по нестандартен начин чрез езика на съвременните изкуства, чрез анимация и на игрови принцип.

Сюжет на играта

Космически „габровец“ от астероида Планета Габрово тръгва на междузвездно пътешествие с ракетата си, но се приземява без гориво в град Габрово. Пристигайки в града, космическият габровец е изправен пред редица препятствия, които трябва да преодолее. Приключението го учи на някои от най-любопитните факти за Габрово. Ще успее ли да се върне на своята планета? Зависи само от теб!

Репортаж по БТВ

Националната телевизия БТВ излъчи репортаж за първата компютърна игра за Габрово Gabroville в централната си емисия новини на 7 април 2016 г. Онлайн игра разказва непознатата и забавна история на Габрово – с тези думи започва репортажът на Борислав Лазаров, озаглавен „Столица на хумора и котките без опашки: Онлайн игра разказва за планета Габрово“. Повече за репортажа може да прочетете в сайта Габрово Daily.

Трейлър на играта

Специално създаден трейлър на играта на английски език въвежда зрителите в света на Планета Габрово, главния герой космическия габровец и неговите приключения в Габрово. Може да гледате трейлъра в сайта Габрово Daily.

Facebook страница

Играта Gabroville се появи и в социалната мрежа Facebook. Може да се присъедините към нейната страница тук.

Партньори

Медийни партньори на проекта са новинарският сайт Габрово Daily, Liternet.bg и информационният сайт "Културни новини".

Сайтът Gabroville.com е част от портала за Габрово и габровци Gabrovo.net.

Източници

Gabroville