Шоу-балет "Магия"

От Gabrovowiki
Шоу-балет "Магия"
Обща информация
Създаване 1999 г.
Вид танцова формация
Лятно работно време -
Зимно работно време -
Уебсайт -
Електронна поща -
Телефон 0898515603
Адрес Читалище "Априлов-Палаузов" - Габрово
Logo gabrovodaily.jpg Logo fbpage.jpg

Шоу-балет "Магия" е създаден през 1999 г. с ръководител-хореограф Александър Белков.

Обща информация

Шоу-балет "Магия" е създаден през 1999 г. с ръководител-хореограф Александър Белков. Главната цел е приобщаване на децата и младото поколение към културното развитие чрез танц. Балетът работи с деца от 8 до 16-годишна възраст. Тренировките се провеждат в Читалище "Априлов-Палаузов" (сградата на Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово на ул. "Скобелевска"), вторник и петък от 16:00 до 19:00.

От създаването си досега балетът успя да затвърди името си, като участва в международни и национални конкурси и фестивали, където печели множество награди и отличия.

Балетът взема активно участие в концерти в Габрово, София, Варна и Сандански. Танцьорите му са участвали в някои от концертите на български естрадни и поп изпълнители.

Освен шоу-балет "Магия", хореографът Александър Белков работи и прави хореографии за млади изпълнители в България и чужбина, и участва в майсторски hip-hop класове.

През 2014 г. шоу-балет "Магия" участва в снимките на клипа Щастливо Габрово/Happy Gabrovo по проекта "Българският МанчестАРТ" - модул "Фабрика за щастие", осъществяван от Сдружение Обществен комитет "Васил Левски" - Габрово по програма „Култура“ на Община Габрово.

Награди

Международен фестивал на изкуствата за деца "Лачени Обувки" 2001 г. - Първа награда за изпълнение, Гран-При за хореография.

Международен детски фестивал "Слънце, Младост, Красота", Слънчев Бряг, 2006 г. - Първа награда за хореография и сребърен медал за изпълнение.

Международен детски балетен конкурс "Магията на Танца", София, 2005 г. - Голямата награда за хореография и Гран-При за хореография.

Източници

Шоу-балет "Магия"